4. Küresel GastroEkonomi Doruğu, Rams Küresel sponsorluğunda düzenlendi
27.05.2024 - Pazartesi 20:11Zirvede konuşan RAMS Global İletişim Grup Başkanı Funda Öge, "Sektörler ortası alakaların geliştirilmesi, ilham kaynağının birliktelikle güçlendirilmesi ve mevcut potansiyele katkı sunacak iş birlikleriyle geleceğe hazırlanmak, artık her birimizin rehber edindiği bir misyon. RAMS Küresel olarak, üstlendiğimiz sorumluluğu bu bağlamda önemsiyoruz.
İşte tam da bu sebeple gayrimenkul ve gastronomi bölümü birlikte daha da büyüsün diyor, projelerimize büyük bir itinayla entegre ettiğimiz yeme-içme yerleriyle, farklı yemek kültürlerinin buluşmasına, toplumsal ömrün canlanmasına ve bölümlerimizin büyümesine katkı sağlayarak gastronomi kesimini desteklemekten memnunluk duyuyoruz" dedi.
TURYİD tarafından organize edilen, “4. Küresel GastroEkonomi Zirvesi” 23 Mayıs’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşti. Toplumsal sanat için tasarlanan kültür merkezi AKM ise tepe ile birlikte kapılarını birinci defa gastronomi dünyasına açtı. TURYİD Yönetim Kurulu Lideri Kaya Demirer ve TURYİD Zirve Komitesi Başkanı Ebru Koralı’nın ev sahipliğiyle düzenlenen doruğa, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, RAMS Global İletişim Grup Başkanı Funda Öge, gastronomi kesiminin temsilcileri, Türkiye'den ve dünyadan çok sayıda akademisyen, sanatçı, basın mensubu ve TURYİD üyeleri katıldı.
‘Gastronomi ve gayrimenkulün buluşması açısından kıymetli bir zirve’
Zirvede, TURYİD Yönetim Kurulu Lideri Kaya Demirer ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un akabinde bir konuşma yapan RAMS Global İletişim Grup Başkanı Funda Öge, şu sözleri kullandı:
"Sektörler ortası ilgilerin geliştirilmesi, ilham kaynağının birliktelikle güçlendirilmesi ve mevcut potansiyele katkı sunacak iş birlikleriyle geleceğe hazırlanmak, artık her birimizin rehber edindiği bir misyon. RAMS Küresel olarak, üstlendiğimiz sorumluluğu bu bağlamda önemsiyoruz. 36 yılı aşkın tecrübemizle, başta gayrimenkul ve inşaat olmak üzere 8 farklı dalda 25 binden fazla çalışanımızla, insanların hayatlarına dokunmak ve kıymet katmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bilhassa son periyotta, gastronomi ve gayrimenkul kesimlerinin buluşmasıyla ortaya çıkan potansiyel, ilhamımızı artıran bir boyuta ulaştı. Bu sinerjiyi tanıyıp, yanlışsız adımları atabilmek, gerçek iş birlikleri geliştirebilmek, her iki bölümün de büyümesini ve gelişimini desteklemek için kilit öge. Biz de bu iki dalın birlikte büyümesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İşte tam da bu sebeple gayrimenkul ve gastronomi kesimi birlikte daha da büyüsün diyor, projelerimize büyük bir ihtimamla entegre ettiğimiz yeme-içme yerleriyle, farklı yemek kültürlerinin buluşmasına, toplumsal ömrün canlanmasına ve dallarımızın büyümesine katkı sağlayarak gastronomi dalını desteklemekten memnunluk duyuyoruz."
Zirvede neler yaşandı?
Zirveden bir gün evvel 22 Mayıs'ta “2 Sinema Birden” oturumunda, sonlu iştirakçiyle Tràn Anh Hùng'un direktörlüğünü üstlendiği Şeflerin Aşkı (LA PASSION DE DODIN BOUFFANT) ve Metin Çavuş'un direktörlüğündeki reBuilding PALANGA sineması gösterimi yapıldı. Cannes ve San Sebastian Sinema Festivali’den ödüllerle dönen Şeflerin Aşkı sinemasında pişen yemeklerden esinlenerek Le Cordon Blue öğrencileri tarafından hazırlanan özel bir menü ikram edildi.
Yönetmen, sanatçı ve çiftçi Kutluğ Ataman’ın ailesinden kalan toprakları yine hayata döndürmek için verdiği çabayı anlatan, mimarların, sanat tasarımcılarının katkılarıyla başlatılan projenin 10 yıllık serüvenine odaklanan Metin Çavuş’un reBuilding PALANGA sineması de sinefillere gastronomi ve sinemanın büyülü bağını keyifle sundu.
Zirvede dünyadan ve Türkiye’den saygın isimler kelam aldı
23 Mayıs’ta açılış konuşmalarının akabinde başlayan dorukta, Türkiye’nin ve dünyanın alanlarında ehil ve kıymetli isimleri, 3 farklı oturumda gastronomi dünyasının farklı disiplinlerle alakasına ışık tuttu.
Prof İlber Ortaylı, Kamuoyu Araştırmacısı Bekir Ağırdır, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Attila Pinter, Deneysel Psikolog Prof. Charles Spence, Nedim Gürsel, Akdeniz Muhafaza Derneği Kurucusu Zafer Kızılkaya, World Food Travel Genel Müdürü Erik Wolf, Idecon Idea & Congress Kurucusu ve Ajans Başkanı Yaprak Yapsan, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Leyla Aslan, Akademisyen ve Nenha.org kurucusu Anna Beylunioğlu, Migros İhracat-İthalat Yöneticisi Cavit Metin, Mimar ve Ortak Akıl Antakya oluşumunda Murat Tabanlıoğlu, Kreatif Yönetici, Moda Muharriri, Oyuncu Ece Sükan, PlumeMag Kurusucu Bihter Ayyıldız, Orkestra şefi Cem Mansur, Neolokal Restaurant şefi ve ortağı Maksut Aşkar, Maçakızı Otel Kurucu Ortağı Sahir Erozan, Turizm Operasyon ve Geliştirme (TGA) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Elif Balcı Fisunoğlu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Yapımcı Timur Savcı, Senarist-Yönetmen Yüksel Aksu, Endüstriyel Dizayncı Sibel Kutlusoy, Sanatçı-yönetmen ve Çiftçi Kutluğ Ataman, Gastropay & Gastroclub Kurucu Ortağı Gizem Ortal Kutman, Visa Türkiye Pazarlama Yöneticisi Dava Yüksel, İBB İstanbul Senin Uygulaması Yöneticisi Erdal Büyükbaş, Sapor İstanbul Kurucusu Tuba Şatana, Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat, Tanışık Danışmanlık Şirket Sahibi & 27. Periyot Tarım Bakan Yardımcısı Ayşin Işık Gence, Yeni Çiftci Platformu Kurucu Başkanı Emrah İnce, İngiliz Keane Küme İş Geliştirme Yöneticisi Tina Blackmon, Yiyecek ve İçecek Master Planlama, Stratejiler ve Tecrübeler Geliştirme Eliott Kalensky, Sanat Tarihçisi Frederique Desbuissons, Sanatçı, Şef Tunca, Lorem İpsum kurucusu Gloria Rodriguez, Eat Spain Up Projesi Eş Başkanı Luis Miguel, Karaköy Güllüoğlu Genel Müdürü Murat Güllü, Türkiye’nin Miras Bağları Kurucu Üyesi Sabiha Apaydın Gönenli ve Türkiye’nin Miras Bağları Kurucu Üyesi Gözdem Gürbüzatik, konuşmalarıyla zirveye paha kattılar.
4.Global GastroEkonomi Tepesi, İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’den ve de yurt dışından ilgiyle takip edildi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı